Νέα Υπηρεσία Δημιουργίας E-shop με ΔΩΡΟ την πρώτη φωτογράφιση! Δες την Προσφορά ➞

Progressive VS Optimized JPEGs στο Photoshop

Οι εικόνες JPEG είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος εικόνας στο διαδίκτυο. Υπάρχουν τρεις τύποι: progressive, optimized και baseline standard. Ο καλύτερος τύπος για εσάς εξαρτάται από τις ανάγκες σας.

Στο Photoshop, υπάρχουν τρεις τύποι JPEGs που μπορείτε να εξάγετε: 

  1. Progressive
  2. Optimized 
  3. Baseline standard 
 

Ο κάθε τύποως έχει τα δικά του πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, επομένως είναι σημαντικό να επιλέξετε τον σωστό τύπο για την εφαρμογή σας.

Progressive JPEGs

Progressive Image Jpeg

Τα progressive JPEGs φορτώνονται σταδιακά, πράγμα που σημαίνει ότι μπορείτε να δείτε μια εικόνα σε χαμηλή ανάλυση ενώ φορτώνεται πλήρως σε υψηλότερη ανάλυση. 

Αυτό τα καθιστά μια καλή επιλογή για εικόνες που θα προβληθούν στο διαδίκτυο, καθώς οι χρήστες δεν θα χρειαστεί να περιμένουν να φορτωθεί ολόκληρη η εικόνα για να δουν τι υπάρχει.

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εικόνα ενός τοπίου, οι χρήστες θα μπορούν να δουν τα γενικά χαρακτηριστικά του τοπίου, όπως τα βουνά, τα δέντρα και το ποτάμι, ακόμα κι αν η εικόνα δεν έχει φορτωθεί πλήρως. Μόλις η εικόνα φορτωθεί πλήρως, οι χρήστες θα μπορούν να δουν όλες τις λεπτομέρειες, όπως τα φύλλα στα δέντρα και τα κύματα στο ποτάμι.

Τα Progressive JPEGs είναι συνήθως μεγαλύτερα σε μέγεθος από τα Baseline Standard JPEGs, επειδή αποθηκεύουν περισσότερες πληροφορίες. Αυτό τα καθιστά μια κακή επιλογή για εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή μέσω email ή αποθήκευση σε περιορισμένο χώρο.

Επομένως, τα Progressive JPEGs είναι μια καλή επιλογή για φωτογραφίες προϊόντων που θα προβληθούν σε eshop και website, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της εμπειρίας του χρήστη. Όταν οι χρήστες βλέπουν μια εικόνα να φορτώνεται σταδιακά, είναι πιο πιθανό να παραμείνουν στον ιστότοπο και να δουν την υπόλοιπη εικόνα. Αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου και των πωλήσεων.

Optimized JPEGs

Optimized Image Jpeg

Τα Optimized JPEGs είναι ελαφρώς μικρότερα σε μέγεθος από τα Baseline Standard JPEGs, επειδή χρησιμοποιούν διαφορετικό αλγόριθμο συμπίεσης. Ωστόσο, μπορεί να μην είναι τόσο ευκρινή όσο τα Baseline Standard JPEGs καθώς τα Οptimized JPEGs είναι μια καλή επιλογή για εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν για αποστολή μέσω email ή αποθήκευση σε περιορισμένο χώρο, αλλά θέλετε να διατηρήσετε όσο το δυνατόν καλύτερη ποιότητα εικόνας. 

Για παράδειγμα, εάν έχετε μια εικόνα ενός πορτρέτου, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε to Optimized JPEG για να στείλετε την εικόνα σε έναν φίλο μέσω email. Η εικόνα θα είναι ελαφρώς μικρότερη από ό,τι αν χρησιμοποιούσατε το Baseline Standard JPEG, αλλά θα είναι ακόμα αρκετά ευκρινής για να αναγνωριστεί το πρόσωπο στην εικόνα. Τα optimized JPEGs είναι επίσης μια καλή επιλογή για εικόνες που θα αποθηκευτούν σε περιορισμένο χώρο, όπως ένα κινητό τηλέφωνο ή ένα tablet. Οι εικόνες θα είναι μικρότερες, ώστε να καταλαμβάνουν λιγότερο χώρο στη συσκευή και να φορτώνονται πιο γρήγορα.

Baseline Standard JPEGs

Baseline Standard Image Jpeg

Τα Baseline Standard JPEGs είναι ο πιο συνηθισμένος τύπος JPEG. Είναι μικρά, ευκρινή και φορτώνουν γρήγορα. Τα Baseline Standard JPEGs είναι μια καλή επιλογή για εικόνες που θα χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης στο διαδίκτυο, της αποστολής μέσω email και της αποθήκευσης σε μεγάλο χώρο. 

Για παράδειγμα, εάν έχετε τη φωτογραφία ενός προϊόντος που θέλετε να δημοσιεύσετε στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα Baseline Standard JPEG για να αποθηκεύσετε την εικόνα. Η εικόνα θα είναι μικρή, ώστε να φορτώνεται γρήγορα για τους πελάτες σας, και θα είναι ευκρινής, ώστε να μπορούν να δουν το προϊόν καθαρά. Τα Baseline Standard JPEGs είναι επίσης μια καλή επιλογή για φωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν σε ιστοσελίδες, καθώς μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση της ταχύτητας φόρτωσης της ιστοσελίδας. Οι εικόνες θα φορτώνονται πιο γρήγορα, γεγονός που μπορεί να οδηγήσει σε αύξηση της επισκεψιμότητας του ιστότοπου και των πωλήσεων.

Συνοψίζοντας

Συνολικά, ο καλύτερος τύπος JPEG για εσάς θα εξαρτηθεί από τις ανάγκες σας κάθε φορά που καλέιστε να χρησιμοποιήσετε μια φωτογραφία. Εάν θέλετε μια εικόνα που να φορτώνεται γρήγορα και να είναι ευκρινή, τότε ένα baseline standard JPEG είναι η καλύτερη επιλογή. Εάν θέλετε μια εικόνα που να φορτώνεται σταδιακά και να καταλαμβάνει λίγο χώρο, τότε ένα progressive JPEG είναι η καλύτερη επιλογή. Και αν θέλετε μια εικόνα που να είναι ελαφρώς μικρότερη από ένα baseline standard JPEG αλλά να μην είναι τόσο ευκρινή, τότε ένα optimized JPEG είναι η καλύτερη επιλογή.

Progressive Image Jpeg
Optimized Image Jpeg
Baseline Standard Image Jpeg
Χαρακτηριστικό Progressive JPEG Optimized JPEG Baseline Standard JPEG
Loading Time Φορτώνει σταδιακά, ξεκινώντας με χαμηλή ποιότητα και βελτιώνοντας την ποιότητα καθώς φορτώνει. Κατάλληλο για φωτογραφίες που θα προβληθούν στο διαδίκτυο, καθώς οι χρήστες μπορούν να δουν την εικόνα καθώς φορτώνει. Φορτώνει γρήγορα, αλλά μπορεί να πάρει περισσότερο χρόνο για να φορτώσει πλήρως. Κατάλληλο για φωτογραφίες που θα αποσταλούν μέσω email ή αποθηκευτούν σε περιορισμένο χώρο. Φορτώνει γρήγορα και έχει υψηλή ποιότητα. Κατάλληλο για φωτογραφίες που θα χρησιμοποιηθούν για οποιοδήποτε σκοπό, συμπεριλαμβανομένης της δημοσίευσης στο διαδίκτυο, της αποστολής μέσω email και της αποθήκευσης σε μεγάλο χώρο.
Μέγεθος αρχείου Το μέγεθος αρχείου είναι μεγαλύτερο από ένα optimized JPEG, αλλά μικρότερο από ένα baseline standard JPEG. Το μέγεθος αρχείου είναι μικρότερο από ένα progressive JPEG, αλλά μεγαλύτερο από ένα baseline standard JPEG. Το μέγεθος αρχείου είναι το μικρότερο από τους τρεις τύπους.
Ποιότητα φωτογραφίας Η ποιότητα φωτογραφίας είναι υψηλή, αλλά μπορεί να μειωθεί καθώς η εικόνα φορτώνει. Η ποιότητα φωτογραφίας είναι μικρότερη από ένα progressive JPEG, αλλά μεγαλύτερη από ένα baseline standard JPEG. Η ποιότητα φωτογραφίας είναι η υψηλότερη από τους τρεις τύπους.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

avif format image

Το AVIF: Η Νέα Επανάσταση στην Συμπίεση και την Βελτίωση των Εικόνων για το SEO

Η εποχή των εικόνων στον κόσμο του διαδικτύου έχει αλλάξει, και το AVIF είναι εδώ για να το αποδείξει. Συμπιέζει, βελτιστοποιεί, και επαναπροσδιορίζει την ταχύτητα των ιστοσελίδων. Είναι το AVIF το μυστικό όπλο του SEO; Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτόν τον καινοτόμο τύπο αρχείου εικόνας και τον ρόλο του στη βελτίωση της επιδόσεων του διαδικτυακού κόσμου.

Read More
360 photo

Φωτογράφιση 360 Degrees

Η φωτογράφιση 360 degrees είναι μια εντυπωσιακή τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες βλέπουν περιμετρικά το προϊόν σαν να το κρατάνε στα χέρια τους, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία από τις παραδοσιακές φωτογραφίες ή βίντεο.

Read More