Νέα Υπηρεσία Δημιουργίας E-shop με ΔΩΡΟ την πρώτη φωτογράφιση! Δες την Προσφορά ➞

Τα Μυστικά της Φωτογράφισης Ρούχων

Σας αποκαλύπτουμε τα βασικά βήματα της επιτυχίας για την φωτογράφιση ρούχων!

Το ηλεκτρονικό εμπόριο είναι θα λέγαμε το εμπόριο του σήμερα, αφού τα τελευταία χρόνια τείνει να διαδίδεται όλο και περισσότερο. Μάλιστα, το αγοραστικό κοινό αρχίζει σιγά σιγά να εξοικειώνεται περισσότερο εκδηλώνοντας ολοένα και μεγαλύτερο ενδιαφέρον για τις διαδικτυακές αγορές. Γιατί; Επειδή κάποιος ψωνίζει φθηνότερα, επιλέγει ανάμεσα σε μεγαλύτερη ποικιλία, μπορεί να “είναι” σε 2 ή 3 ή 4 καταστήματα ταυτόχρονα συγκρίνοντας τιμές, και όλα αυτά να τα κάνει ξαπλωμένος… από τον καναπέ του.

Συνεπώς, καταλαβαίνουμε πως είναι μεγάλος ο ανταγωνισμός. Πολλοί επιχειρηματίες, ιδιαίτερα εκείνοι που εμπορεύονται προϊόντα υπόδησης ή ένδυσης, – καθώς αυτό που παρουσιάζουν στην διαδικτυακή τους βιτρίνα  δεν αρκεί να φαίνεται αλλά και να είναι ακριβώς το ίδιο με το πραγματικό προϊόν- αναρωτιούνται τι μπορούν να κάνουν  για να προσελκύσουν το αγοραστικό κοινό της νέας ανερχόμενης πραγματικότητας;! 

Η λύση είναι μονόδρομος: με υψηλής ποιότητας φωτογραφίες των προϊόντων τους. Εαν μάλιστα είστε ήδη εμπλεκόμενος  επιχειρηματίας στην διαδικτυακή αγορά, γνωρίζετε πως χρειάζεστε πια κάτι περισσότερο από μια απλή περιγραφή των προϊόντων σας. Στην ουσία οι εικόνες σας θα καθορίσουν εάν θα αγοράζουν οι μελλοντικοί  πελάτες ή όχι τα προϊόντα σας, αλλά για να έχετε τέλειες εικόνες απαραίτητη προϋπόθεση είναι η επιτυχημένη και επαγγελματική φωτογράφηση.

Απαραίτητο όμως, δεν χρειάζεται να σημαίνει και ακριβό. Η διαφορά μεταξύ επαγγελματία και ερασιτέχνη είναι το τρίπτυχο ταλέντο – εξοπλισμός – εμπειρία. Ως άριστοι και υπεύθυνοι επαγγελματίες το κατέχουμε και θα μοιραστούμε μαζί σας τα βασικά βήματα που ακολουθούμε κατά την φωτογράφιση ενδυμάτων.

 1. Συζητάμε μαζί σας το προσδοκώμενο αποτέλεσμα

Όταν φωτογραφίζετε ρούχα για το ηλεκτρονικό σας κατάστημά, σίγουρα θέλετε να έχετε το καλύτερο αποτέλεσμα. Από την μία πλευρά, μπορεί κάποιος να σκεφτεί πως η φωτογράφιση ρούχων  δεν είναι τόσο δύσκολη  όσο η φωτογράφιση κοσμημάτων, επειδή δεν ασχολείστε με μικρά, γυαλιστερά και λεπτομερή κομμάτια για τα οποία πρέπει ακόμα να προετοιμάσετε και να καταγράψετε όλες τους τις λεπτομέρειες. Από την άλλη όμως, η δυσκολία τους έγκειται στο γεγονός πως ακόμα και εαν δεν είναι τέλεια πρέπει να δείχνουν μιας και για την περιγραφή ενός ενδύματος δεν χρειαζόμαστε λόγια αλλά εικόνες! 

Αυτό για εμάς σημαίνει πως πριν ξεκινήσουμε την φωτογράφηση πρέπει να συζητήσουμε μαζί σας – και με την εμπειρία μας να σας βοηθήσουμε αν χρειαστεί να λάβετε μια απόφαση- για το πώς θα θέλατε τα ρούχα σας να εμφανίζονται στο ηλεκτρονικό σας κατάστημα.

Υπάρχουν τρεις συνήθεις τρόποι με τους οποίους γίνεται η φωτογράφιση των ρούχων:

 • Με μανεκέν ghost.
 • Με φυσικό μοντέλο για πιο ρεαλιστικό αποτέλεσμα.
 • Ελεύθερη φωτογράφιση flat ή σε κρεμάστρα .
 1. Προετοιμάζουμε το ένδυμά σας

Τα προϊόντα σας θα πρέπει να φαίνονται απόλυτα καλύτερα στις εικόνες σας. Αυτό επειδή, όπώς καλά γνωρίζετε, τα ρούχα μπορούν πολύ εύκολα να τσαλακωθούν και  να δείχνουν φθαρμένα από την αποθήκευση και τη μεταφορά.

Η προετοιμασία των ενδυμάτων για φωτογράφηση είναι ένα κρίσιμο σημείο εκκίνησης που δεν πρέπει να παραλείπεται. Ωστόσο, πολλοί φωτογράφοι περνούν αμέσως στο επόμενο βήμα και βασίζονται στο Photoshop ή σε κάποιο άλλο δωρεάν λογισμικό επεξεργασίας φωτογραφιών για να διορθώσουν τους λεκέδες και άλλα ορατά ελαττώματα. 

Η εμπειρία μας, μας έχει διδάξει πως το Photoshop δεν είναι μαγικό: χρειάζεται χρόνος και εξειδίκευση και η υπερβολική επεξεργασία κινδυνεύει να θέσει σε κίνδυνο την ποιότητα της εικόνας. Ένα καλά λοιπόν προετοιμασμένο προς φωτογράφιση προϊόν «χρειάζεται» το Photoshop μόνο για να του προσθέσει τις τελικές πινελιές και να διορθώσει το χρώμα του.

Έτσι, εξετάζουμε διεξοδικά το προϊόν σας από πάνω προς τα κάτω, μέσα και έξω. Υπάρχουν ετικέτες, αυτοκόλλητα και άλλοι τύποι υλικού αναγνώρισης που πρέπει να αφαιρεθούν; Το προϊόν έχει τσαλακωθεί; Τα αφαιρούμε και περνάμε το προϊόν με σίδερο ή ατμό. Επίσης, αφαιρούμε με ειδική ταινία τυχόν σκόνη ή και κλωστές.

 1.  Έχουμε το κατάλληλο στούντιο
 • Επαγγελματική Κάμερα: Η επαγγελματική φωτογραφική  μηχανή στα χέρια ενός επαγγελματία φωτογράφου, είναι ένα ζωτικό μέρος της φωτογράφισης. Μην κάνετε το λάθος να υποθέσετε ότι μια απλή κάμερα ή ο φωτογραφικός φακός του  smartphone σας θα σας δώσουν την κατάλληλη εικόνα. 
 • Τρίποδο: Η σταθερότητα του εξαλείφει το κούνημα της κάμερας και διασφαλίζει ότι οι λήψεις μας είναι συνεπείς.
 • Φωτισμός: Για τη φωτογραφία ενδυμάτων, ο φωτισμός είναι απαραίτητος. Οι πιθανοί αγοραστές θέλουν να δουν όλες τις λεπτομέρειες του ενδύματος για αυτό στο στούντιο μας διαθέτουμε φυσικό και τεχνητό φωτισμό για υψηλής ποιότητας πηγή φωτός σε κάθε περίσταση.
 • Μανεκέν ghost, φυσικά μοντέλα (άνδρες και γυναίκες): Η φωτογράφιση ενός ενδύματος σε ένα μοντέλο είναι ο καλύτερος τρόπος για να δείξετε το σχήμα και την εφαρμογή του, ενώ ταυτόχρονα ενθαρρύνετε τους πελάτες να σκεφτούν τον εαυτό τους να το φοράει. Τα μοντέλα κάνουν τα ρούχα να ζωντανεύουν, αλλά αν ψάχνετε για μια ακόμα πιο οικονομική λύση, έχουμε για εσάς τα μανεκέν ghost. Στην περίπτωση αυτή, αφιερώνουμε  χρόνο προκειμένου να διαμορφώσουμε το προϊόν σας στο μανεκέν μέχρι να ταιριάζει σωστά. Στο τελικό αποτέλεσμα έχουμε μια τρισδιάστατη εικόνα που δείχνει σχήμα και εφαρμογή.
 • Κατάλληλο σκηνικό: για να διασφαλίζουμε ότι τα χρώματα καταγράφονται όσο το δυνατόν ακριβέστερα.
 • Οτιδήποτε είναι απαραίτητο για νας σας προσφέρουμε την καλύτερη φωτογραφική εμπειρία!
 1. Προετοιμασία των εικόνων μετά τη λήψη 

Μετά την επιτυχημένη  λήψη των φωτογραφιών, έρχεται η ώρα να προετοιμάσουμε τις εικόνες των προϊόντων για τον ιστότοπό σας. Το θέλγητρο της επεξεργασίας μετά την παραγωγή, είναι πως μας δίνει την δυνατότητα να κάνουμε τις εικόνες σας να φαίνονται όσο πιο ρεαλιστικές, επαγγελματικές και συνάμα αψεγάδιαστες γίνεται, διατηρώντας παράλληλα τη βέλτιστη απόδοση.

Αυτό είναι ίσως και το πιο ευεργετικό αλλά εξίσου σημαντικό βήμα, αφού στόχος είναι να διασφαλίσουμε ότι η φωτογράφιση στο σύνολο της, μετά την διαδικασία της επεξεργασίας (ευθυγράμμιση, περικοπή, αφαίρεση φόντου, διόρθωση χρώματος κλπ) έχει διατηρήσει μια συνεπής και επαγγελματική εμφάνιση. Κρατήστε ένα αρχείο των διαδικασιών σας, ώστε να μπορείτε να αναπτύξετε ένα τυπικό σύνολο προδιαγραφών τόσο για τη λήψη όσο και για την επεξεργασία.

Η εμπειρία είναι ο καλύτερος δάσκαλος

Κάθε φωτογράφηση είναι για εμάς και μια μεγάλη πρόκληση. Στόχος μας είναι με κάθε λήψη και η λήψη των καλύτερων δυνατών εικόνων του προϊόντος σας. Οι καλύτερες εικόνες των προϊόντων σημαίνουν περισσότερες πωλήσεις για εσάς και περισσότερες ευκαιρίες για τους ανθρώπους να απολαύσουν το προϊόν σας. 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Related Posts

avif format image

Το AVIF: Η Νέα Επανάσταση στην Συμπίεση και την Βελτίωση των Εικόνων για το SEO

Η εποχή των εικόνων στον κόσμο του διαδικτύου έχει αλλάξει, και το AVIF είναι εδώ για να το αποδείξει. Συμπιέζει, βελτιστοποιεί, και επαναπροσδιορίζει την ταχύτητα των ιστοσελίδων. Είναι το AVIF το μυστικό όπλο του SEO; Ας ρίξουμε μια ματιά σε αυτόν τον καινοτόμο τύπο αρχείου εικόνας και τον ρόλο του στη βελτίωση της επιδόσεων του διαδικτυακού κόσμου.

Read More
360 photo

Φωτογράφιση 360 Degrees

Η φωτογράφιση 360 degrees είναι μια εντυπωσιακή τεχνολογία που επιτρέπει στους χρήστες βλέπουν περιμετρικά το προϊόν σαν να το κρατάνε στα χέρια τους, προσφέροντας μια πιο ολοκληρωμένη εμπειρία από τις παραδοσιακές φωτογραφίες ή βίντεο.

Read More